JOINT MEETINGS
20th Session of the East Central and South - East Europe Division (ECSEED)
Working Group on Toponymic Data Files and Gazetteers (WG TDFG)
EuroGeoGraphics - EuroGeoNames workshop (EGN)

9 – 11 February 2011
Zagreb, Croatia

Provisional agenda
EuroGeoGraphics - EuroGeoNames workshop (EGN)

11th Feb. 2011, 9 – 17 hours


Friday, 11 February 2011 Chair
Overton (EGHO)
Time
TOP
Title
Speaker
1st part Implementing EuroGeoNames
09:00 - 09:40
(40 min)
1 Welcoming address of the host (PDF, 0,4 Mb)
Opening speech(35 min includes EGN video)
Hećimović
Overton
09:40 - 10:15
(35 min)
2 A practical guide to joining EuroGeoNames
Spradau
10:15 - 10:45
(30 min)
Coffee break (comprising the video presentation)
10:45 - 11:15
(30 min)
3 Demonstration of the current status of the EGN infrastructure: EGN Local Services & EGN Central Service, Applications
Zaccheddu
11:15 - 11:45
(30 min)
4 A demonstration of how simple the database is set up: The Slovenian Experience
- 1st part - Mladenović (PDF, 1,1 Mb)
- 2nd Part - Jerič (PDF, 1,0 Mb)
Mladenović
Jerič
11:45 - 12:30
(45 min)
5 Presentation of the exonyms and other variant names management
Stani-Fertl
12:30 - 13:00
(30 min)
6 Making EGN Sustainable
Overton
13:00 - 14:30
(90 min)
Lunch break
at the invitation of the Host
2nd part A services future; EGN and the future European Location Framework
14:30 - 15:00
(30 min)
7 A demonstration of how simple the Web Feature service can be set up: The Croatian Experience (PDF, 0,8 Mb)
- Java Setup
- Apache-Tomcat Setup
- Deegree-WFS Setup
- Local (EGN) Service Setup - 1st Part
- Local (EGN) Service Setup - 2nd Part
Hećimović
15:00 - 15:30
(30 min)
8 ESDIN: A European Spatial Data Infrastructure
Overton
15:30 - 16:00
(30 min)
“Coffee to stay” or “Coffee to go”
3rd part
(optional)
Guidance for implementing EuroGeoNames
- Time for the partners to get a closer view of the infrastructure -
16:00 - 17:00
(60 min)
9 Practical connection: Use out experts, get their contact details, let us help you plan your connection
ALL